ארה"ב היא אחת המעצמות הגדולות ביותר בעולם, לרבות בתחום הכלכלי ובשל כך, היא מושכת אליה משקיעים רבים, הן מהעולם והן מישראל. בארה"ב ניתן אמנם למצוא מגוון הזדמנויות עסקיות שוות ורווחיות, אך בכדי לבחון כי אכן מדובר בעסקה משתלמת, יש לבחון מספר היבטים ואחד המרכזיים שבהם הוא כל נושא המיסוי והנה לפניכם המדריך השלם לענייני מיסוי בארה"ב למשקיעים ישראלים
למה להשקיע דווקא בארה"ב?
כולנו מחפשים אחר השקעות רווחיות ומניבות ביותר ובין אם מיצינו את אפשרויות ההשקעה הקיימות בישראל ובין אם פשוט מתחשק לנו "לחשוב בגדול", ארה"ב מהווה בהחלט את אחד מיעדי ההשקעות המועדפים ביותר על משקיעים ישראלים.
מלבד היותה אחת המעצמות הכלכליות הגדולות ביותר בעולם, ארה"ב מציעה למשקיעים תשתית נוחה ובטוחה להשקעה, המתחילה בשפה בינלאומית שקל ונוח להבין ובאה לידי ביטוי באמצעים נוספים כמו שקיפות מלאה ורגולציה מסודרת, המאפשרת למשקיעים לבצע את פעולותיהם בצורה ברורה, נוחה ומסודרת, לרבות כל נושא מיסוי בארה"ב, לגביו ניתן להתייעץ עם הצוות המקצועי של מסאמריקה.
השקעות נדל"ן בארה"ב
אחת מההשקעות הנפוצות והמועדפות במיוחד על משקיעים ישראלים בארה"ב היא תחום הנדל"ן ובמיוחד מאז פרוץ משבר הסאב פריים במהלך 2008, אז מחירי הנדל"ן בארה"ב ירדו באופן דרסטי. לצד המחירים הנוחים וההזדמנויות העסקאות הרווחיות, לפני כל עסקת נדל"ן יש לבחון מספר היבטים משמעותיים, שיעזרו לנו לוודא כי אכן מדובר בעסקה משתלמת ואחד המרכזיים שבהם הוא כל נושא היבט מיסוי בארה"ב למשקיעים ישראלים.
מה החשיבות של נושא מיסוי בארה"ב למשקיעים?
אין ספק כי לפני כל עסקת נדל"ן עלינו להכין את שיעורי הבית שלנו, להגדיר את מטרות העסקה ולגייס את ההון העצמי הנדרש וכן לבחון את מצב הנכס, המצב הסוציו – אקונומי באזור, מחיר השכירות הצפוי ועוד. אך בעוד שהיבטים אלו זהים כמעט לכל עסקת נדל"ן שנבצע, בין אם בישראל ובין אם בארה"ב, לבחינת היבט המיסוי קיים תפקיד משמעותי ומכריע בהשפעתו על כדאיות העסקה:
רווחיות ההשקעה
שיעורי המיסוי בארה"ב בגין השקעות בכלל ועבור משקיעים זרים בפרט, יכולים להגיע לסכומים משמעותיים במיוחד, אותם עלינו לקחת בחשבון כחלק מההוצאות הכרוכות בעסקה. אמנם ניתן למזער את חבות המס באמצעות משרד רואי חשבון מקצועי ומנוסה בתחום, אך בכל מקרה עלינו לקחת בחשבון את כל התרחישים האפשריים בכדי להימנע מעסקאות לא מוצלחת והפסדים כואבים.
סנקציות ועונשים
על פי שיטת המיסוי הייחודית של ארה"ב, חלה חובת דיווח על משקיעים ויזמים (לרבות ממדינות זרות) בכל אחת ממדינות ארה"ב, על פיה, עליהם לדווח לרשות המיסים על ההכנסות והרווחים שלהם וככל והדיווחים הללו לא הוגשו בכלל / בזמן ו/או באופן לא מדויק, הרי שהמשקיעים חושפים את עצמם לסנקציות ועונשים שונים, היכולים לנוע בין קנסות גבוהים ולהגיע עד לכדי הליכים פליליים ושלילת הדרכון.
מיסוי בארה"ב למשקיעים – נקודות אליהן חשוב לשים לב
עוד לפני שנכנסים לסוגיית מיסוי בארה"ב, כדאי לקחת בחשבון ולשים לב למספר נקודות מרכזיות ובעלות השפעה על חבות המס שלכם כמשקיעים ישראלים בארה"ב:
בחירת מבנה ההשקעה
שיטת המיסוי בארה"ב עושה הבחנה בין צורת ההתארגנות ומבנה ההחזקה של המשקיע, באופן המשפיע על נטל המס ובהתאם לכך, על כדאיות ההשקעה. צורות ההשקעה הנפוצות ביותר הינן רכישה באופן פרטי, חברה בע"מ, חברה מקומית אמריקאית או חברה זרה.
בחירת מסלול מיסוי
בהשקעות נדל"ן בארה"ב, קיימת הבחנה בין רווחים המתקבלים מתקבולי שכירות לבין רווחים הנוצרים ממכירת הנכסים (רווח הון) ובכל הקשור לאפשרות הראשונה, הרי שעל המשקיע לבחור במסלול המיסוי המתאים ביותר עבורו – שיעור מס אחיד או מיסוי תקבולי השכירות כהכנסות מעסק.
סוגי המיסים
מיסוי בארה"ב למשקיעים ישראלים מתחלק למספר סוגי מס מרכזיים אותם כדאי להכיר – מס פדראלי, מס מדינה, מס עירוני, מס רווחי הון ומס עיזבון.
מיסוי בארה"ב – טפסים שכדאי להכיר
חובת הדיווח לרשות המיסים האמריקאית חלה גם על משקיעים ישראלים וכרוכה בהגשת מספר טפסים:
טופס דיווח FATCA
בטופס דיווח FATCA יש לדווח על חשבונות פיננסים שנמצאים מחוץ לארצות הברית (כל עוד הסכום המצטבר בהם עולה על 10,000 דולרים), כמו חשבונות עו"ש, קופות גמל, קרנות פנסיה, ביטוחי חיים הכוללים מרכיב חיסכון ועוד.
NR1040
בטופס זה יש לדווח על כלל ההכנסות שהיו לכם בשנת המס הנוכחית, הן הכנסות אקטיביות והן הכנסות פסיביות ובו צריך למלא גם פרטים אישיים וכן התייחסות לניכויים אפשריים שייתכן ויזכו אתכם בהחזר מס.
טופס 8938
טופס זה מתייחס לחובת הדיווח בגין נכסים פיננסים הנמצאים מחוץ לארה"ב, כשחובת הדיווח רלוונטית גם למשקיעים ישראלים שאינם מתגוררים בארה"ב.
מיסוי בארה"ב למשקיעים לעומת מיסוי בישראל
שיטת המיסוי בארה"ב הינה ייחודית ונבדלת משאר שיטות המיסוי המוכרות לנו, לרבות שיטת המיסוי של ישראל. כך, בין ההבדלים הקיימים ניתן למנות:
מיסוי בארה"ב | מיסוי בישראל | |
הפקדות מעביד לקרנות פנסיה / השתלמות / קופות גמל | מחויבות במס בעת הפקדה | אינן מחויבות במס בעת הפקדה |
רווחים של קרנות פנסיה וגמל | יהיו מחויבים במס במידה והנישום בעל הכנסה של מעל 120,000 דולר בשנה | לא יהיו מחויבים במס |
שיעור המס על הכנסות מריבית | שיעור משתנה לפי מדרגות מס שולי | שיעור קבוע |
כדאי לדעת, כי בין ארה"ב לישראל קיימת אמנת מס, באמצעותה ניתן להימנע ממצבים בהם משקיעים ישראלים ישלמו מס בשתי המדינות עבור אותה הכנסה ובמקרה של השקעות נדל"ן בארה"ב, אמנת המס קובעת כי זכות המיסוי הראשונית שייכת למדינה בה מבוצעת ההשקעה.
משרד עו"ד ורואי חשבון בעלי רישיונות אמריקאים – הדרך הבטוחה לעסקה מוצלחת!
ניתן לראות אם כן, כי נושא מיסוי בארה"ב מהווה את אחד השיקולים המרכזיים בהם עלינו להתחשב כשאנחנו באים לבחון את כדאיות ההשקעה בארה"ב בכלל ובתחום הנדל"ן בפרט. בכדי לבחון בצורה מדויקת ומהימנה את נושא המיסוי ולבדוק את האפשרויות הטובות ביותר עבורכם להפחתת חבות המס, מומלץ לפנות לשירותיו של משרד רואי חשבון מקצועי ומנוסה בתחום – מסאמריקה – צרו קשר.
שאלות ותשובות בנושא שאלות ותשובות בנושא
ארה"ב היא אחד מיעדי ההשקעות המבוקשים ביותר בקרב משקיעים ישראלים, בעיקר בתחום הנדל"ן, ולצד ההזדמנויות הרווחיות הרבות, יש לקחת בחשבון גם את כל תחום מיסוי בארה"ב למשקיעים ישראלים, המשפיע על כדאיות ההשקעה הן מבחינת שיעור חבות המס, היכול להגיע לסכומים גבוהים במיוחד במקרים של אי תכנון מראש והן מבחינת הסנקציות והעונשים הכרוכים באי דיווח נכון ומדויק.
כחלק מתכנון היבט מיסוי בארה"ב, משקיעים ישראלים צריכים להתייחס למספר נקודות מרכזיות שישפיעו בין היתר על חבות המס שלהם, כמו בחירת מבנה ההשקעה, בחירת מסלול מיסוי והיכרות עם סוגי המיסים הרלוונטיים להשקעה המיועדת.
במסגרת חובת הדיווח של משקיעים ישראלים בארה"ב, יש למלא ולהגיש לרשות המיסים מספר טפסים וביניהם: טופס דיווח FATCA(דיווח על חשבונות פיננסים שנמצאים מחוץ לארצות הברית), NR1040 (טופס דיווח ייעודי למשקיעים זרים בגין כלל ההכנסות שהיו להם בשנת המס הנוכחית) וטופס 8938 (דיווח בגין נכסים פיננסים הנמצאים מחוץ לארה"ב).
הדרך המומלצת ביותר להתמודדות עם סוגית המיסוי בארה"ב ותכנון המס המיטבי ביותר עבורכם, שיביא הן להפחתת שיעור חבות המס והן למניעת סנקציות וקנסות שונים, היא להיעזר בשירותיו של משרד עו"ד ורואי חשבון בעלי רישיונות אמריקאים, המכירים ושולטים היטב בכל רזי ודקויות המיסוי האמריקאי.